همه چیز پیرامون قرآن

محل درج آگهی و تبلیغات
نوشته شده در تاریخ دوشنبه 23 خرداد 1390 توسط محمد مهدی

 قرآن در بیش از 700 آیه  ماده ، علم را به كار برده و مسلمانان را به تفكر و تعمق در پدیده های طبیعت دعوت نموده است . حدود 750 آیه به خدا شناسی از راه علوم طبیعی مربوط می شود و در كنار این دعوت عمومی به دانش ، انسان را به شاخه های علوم پزشكی متمایل می كند ؛ آن جا كه می فرماید :

«فَلْیَنظُرِ الْإِنسَانُ مِمَّ خُلِقَ»: پس انسان كه از چه چیزی خلق شده است .

«أَفَلَا یَنظُرُونَ إِلَى الْإِبِلِ كَیْفَ خُلِقَتْ»: آیا به شتر نمی نگرند كه چگونه آفریده شده است ؟

«فلینظر الانسان الی طعامه » : پس انسان به غذای خویش بنگرد.

برخی از احكام دین در قرآن فایده های پزشكی و بهداشتی دارند كه باپیشرفت علم پزشكی بدان پی برده شده است .

بهداشت غذایی قرآن با نزول چند دسته از آیات ، اصلاح رژیم غذایی را برای بشریت آورده و احكامی در این مورد صادر كرده است :

الف ویژگی های غذا

  1- غذا پاك باشد ، یعنی نجس نباشد .

 2- غذا پاكیزه باشد یعنی پلید (خبیث) نباشد .

 3- حلال باشد و حرام نباشد.

 از آن جا كه میل به غذا های پاك و پاكیزه ریشه در طبع انسان دارد و امری است كه از درون ساختمان وجودی او ریشه می گیرد ، بابراین دستور اسلام به خوردن غذاهای طییب ، نوعی دستور ارشادی است نه حكم یا دستور تاسیسی .

 

الف)ممنوعیت غذاهای بهداشتی (پلید)

خباثت به چیزی گفته می شود كه پلید است ، یعنی امور پست و فاسد و گندیده و متعفن و غیر مطبوع كه طبع انسان آن را نمی پسندد . بر این اساس  ، خوردن خوراك های خبیث كه طبیعت انسان  از آن ها متنفر است (میوه گندیده و ....) ، حرام است . زیرا افساد غذا  و گندیدن و كپك زدن  آن ها به واسطه  تاثیر میكروب ها و قارچ های سمی كه روی آن ها نشسته است و آن ها را میموم و آلوده می كند ، باعث انواع بیماری ها از جمله سرطان و ... می شود . همچنین خوردن نجاسات ، آب بینی ، فرو بردن خلطه سینه ، خوردن خاك ، خوردن خون ، مردار ، شراب ، گوشت خوك و برخی از اجزای حیوان حلال گوشت ، جرو غذاهای خبیثه محسوب می شود و اسلام به واسطه ضرر های جبران ناپذیر كه خوردن این دسته از غذا ها بر جسم وارد می سازند ، خوردن آن ها را حرام كرده است .

 ب)ممنوعیت اسراف در غذا خوردن

اسراف در تغذیه به معنای پر خوری است كه در قرآن نكوهش شده است و جزو گانهان كبیره است و آیاتی در مذمت آن نازل شده است : از جمله انه لا یحب المسرفین . زیرا عدم حب الهی دال بر مبغوضیت است .

 نیاز های طبیعی بدن انسان به عناصر اصلی غذایی ( مواد قندی ، چربی ، پروتئین و ویتامین ) با توجه به سن ، جنس و نوع فعالیت ، برای افراد گوناگون متغاوت است و اگر تغذیه از اعتدال خارج شود ، برای انسان مضر است .بنابرین قرآن به قاعده كلی منع اسراف در خوردن و آشامیدن اشاره میكند كه امروزه در علوم پزشكی وطب پیشگیری ، جایگاه ویژه ای دارد .

متخصصان علوم پزشكی و صاحب نظران تغذیه ، ضررهای پرخوری را برشمرده اند :

       1. سوء هاضمه و گشاد شدن معده و بزرگ شدن شكم .

      2.  بزرگ شدن معده كه عارضه ای بسیار خطرناك است .

   3.  سوزش قلب ،زیرا غذای بیش از حد نیاز مانند بار سنگینی است كه بر دوش قلب گذاشته می شود

      4.     چاقی خود بیماری خطرناك است .

   5.    تصلب شرائین .

     6.  نقرس كه یك بیماری مفصلی همراه با حملات دردناك و افرادی بدان مبتلا می شوند كه غذای     اصلی انان را مواد گوشتی تشكیل می دهد ( اسراف در خوردن نوعی غذا ) .

     7  . سنگ كلیه ، افرادی كه بیش تر غذای آنان را مواد گوشتی ، شیر و پنیر تشكیل می دهد، بیش از دیگران در معرض ابتلا به سنگ كلیه قرار دارند ( اسراف در خوردن نوعی غذا ) .

علاوه بر ضررهایی كه پر خوری بر خسم می گذارد ، عوارض روانی و روحی از جمله : سستی اراده ، كودنی ، میل به خواب مفرط و ... را نیز باعث می شود . بسیاری از متخصصان علوم پزشكی اعتقاد دارند كه آیه «كلوا واشربوا و لا تسرفوا »، یك دستور مهم بهداشتی است . زیرا تحقیقات نشان داده ، این آیه نوعی درمان سرطان یا پیشگیری از آن است .

** ارائه یك قاعده ی كلی درباره تغذیه ، یكی از مطالب عالی قرآن كریم است كه نقش به سزایی در سلامت انسان دارد و می تواند یكی از معجزات علمی قرآن محسوب شود .

 ج) ممنوعیت خوردن گوشت مردار

 مردارعبارت است از جسم انسان یا حیوان مرده كه یا خود مرده باشد و یا بر خلاف دستور شرع كشته شده باشد .

خدا در قرآن می فرماید : " انما حرم علیكم المیته و ..." همانا او گوشت مردار را بر شما حرام كرد . آیه فوق در چهار سوره قرآن با الفاظ متفاوت تكرار شده است . به نظر متخصصان علوم پزشكی ، خون پس از مرگ جانور با توجه به تركیبات آن ( به رغم این كه قبل از مرگ بهترین وسیله دفاع از بدن بود )، به محل مناسبی برای رشد میكروب ها تبدیل خواهد شد .  دربدن مردار ، پس از یك ساعت خون رسوب می كند و پس از سه چهار ساعت عضلات منقبض می شوند و به خاطر وجود اسید ها( فسفریك و فورمیك و لاكتیك ) بدن خشك می شود . سپس حالت قلیایی به بدن بر می گردد و خشك میشود . سپس میكروب های موجود در خون بدن شروع به تكثیر می كنند. در نتیجه بدن متعفن و متلاشی می شود . محبوس بودن خون نیز تعفن را تسریح و به تولید مثل میكروبها كمك می كند . اما در ذبع شرعی ،(سر بریدن حیوان ) بریده شدن ورید ها و شریان های بزرگ گردن باعث خروج تمام خون تمام خون بدن حیوان خواهد شد و دست و پا زدن حیوان ذبع شده نیز به این امر كمك خواهد كرد.

حكمت و فلسفه حرام بودن خوردن گوشت مردار به دلیلی است كه شرح دادیم . از این طریق می توان به حكمت غسل مس میت و دفن میت نیز پی برد.

باید اشاره كرد این علوم فقط گوشه ای از حكمت های خداوند است كه بشر از طریق پیشرفت علم توانسته است بدان ها دست یابد . ای بسا حكمت های بی شماری در پس پرده وجود دارند كه بشر از درك آن ها عاجراست.

 

د)ممنوعیت خوردن گوشت خوك

خوك یك از حیوانات پستاندار است كه در خشكی زندگی می كند و از گوشت و شیر آن استفاده می شود. ولی از نظر اسلام ، نام این حیوان در فهرست غذاهای ممنوع قرار دارد . خدا در قرآن می فرماید « انما حرم علیكم المیته و الدم و لحم الخنزیر و ... » : خداوند تنها گوشت مردار و خون و گوشت خوك و ... را حرام كرده است .

علت تأكید قرآن بر این مطلب به خاطر خطرات جسمی و روحی مصرف گوشت خوك و نیز آلودگی جامعه بشری به آن است . مصرف گوشت خوك بین یهودیان نیز ممنوع است و یكی از غذاهای حرام در شریعت موسی (ع) نیز است . اما متأسفانه هنوز مصرف گوشت خوك در برخی نقاط دنیا هنوز رواج دارد .

خوك حتی نزد اروپائیان كه بیش تر گوشت آن را می خورند ، سمبل بی غیرتی است . خوك غیرت ناموسی ندارد و نقطه مقابل خروس است . جفت خود را در معرض استفاده خوك های نر دیگر قرار می دهد و از این عمل ، علاوه بر آن كه باك ندارد ، لذت هم می برد و این صفت در گوشتش تأثیراتی دارد . افرادی كه از این نوع گوشت تغذیه می كنند ، همان اخلاق و صفات رذیله را حاصل می كنند . در حالی كه غیرت نسبت به دین و ناموس از صفات انبیا و ائمه و طاهرین و مؤمنین است .

علاوه بر این ضررهای روانی و اخلاقی كه از خوردن گوشت خوك حاصل می شود ، دو دسته بیماری را سبب می شود :

الف) بیماری هایی از جمله عوامل مبتدا به آنها گوشت خوك است مانند :

1-اسهال خونی : در گوشت خوك انگل هایی به نام بالانتن دیوم زندگی می كنند كه از اهم منابع انتشار این بیماری در سرتاسر جهان است .

2- انتامیب هیستولیتك : كه انسان را به اسهال آمیبی مبتلا می سازد و خوك نقش ناقل این میكروب به انسان را ایفا می كند .

3- بیماری باد سرخ : نوعی بیماری است كه خوك به ان مبتلا می شود و به گروه خاصی از انسان ها ، از قبیل قصاب ها و دباغ ها انتقال می یابد و در انسان به صورت لكه های سرخ و دردناك ، تؤام با سوزش شدید روی دست ظاهر می شود .

4- تصلب شرائین : میزان چربی و اسیداوریك در گوشت خوك بسیار زیاد است و خوردن آن ، نقش مهمی در تصلب شرائین در انسان دارد.

علاوه بر این ها خوك از خوردن چیزهای پلید و كثیف ، مانند مدفوع خود باك ندارد ، لذا بدن خوك جایگاه انواع میكروب هاست .

ب) بیماری هایی كه تنها به علت خوردن گوشت خوك در انسان به وجود می آیند ، عبارتند از :

1- كرم كدو : طول كرم كدو 2تا 3 سانتی متر است و در عضلات و مغز خوك وجود دارد كه انسان با خوردن گوشت و یا مغز خوك به آن مبتلا می شود . از عوارض این بیماری ، نارسایی هایی در دستگاه گوارش است . مرض لادرری از همین كرم كدو به انسان منتقل می شود .

2- تری شینوز : طول كرم تری شینوز 3 تا 5 میلی متر است . این كرم از طریق خوردن گوشت خام یا نیم پز وارد بدن می شود و ضمن ایجاد جوش های پوستی ، در عضلات انسان تخم گذاری می كند كه باعث درد شدید عضلات ، سختی نفس ، ناتوانی هنگام سخن گفتن و جویدن ،و گاهی فلج عضلات تنفسی می شود . كرم ترشین در طول یك ماه ، پانزده هزار تخم می گذارد . در یك كیلو گوشت خوك ممكن است 400 میلیون نوزاد كرم وجود داشته باشد . این كرم اولین بار در سال 1835 میلادی ، توسط یك دانشمند انگلیسی به نام پاژت كشف شد .

تری شینوز می تواند به قلب نفوذ كند و باعث سكته های قلبی شود . پختن گوشت هم این كرم را نابود نمی كند .

 3- بوتولیسم : گوشت خوك ثقیل الهضم است و معده را به زحمت می اندازد و باعث بوتولیسم می شوند

 هـ) ممنوعیت نوشیدن شراب (خمر)

« خمر» به معنی پوشش است و به هرچیزی كه چیز دیگری را بپوشاند و مخفی كند ، «خمار» گویند . در شریعت به هر مكسر (مست كننده ) خمر گویند ، خواه از انگور ، خرما ، كشمش یا هر مشروب الكلی دیگری می باشد . استعمال واژه خمر برای این مایعات مكسر به این علت است كه آنها روی عقل پرده ای می افكنند و نمی گذارند ، بد را از خوب و زشت را از زیبا تمیز دهد . بدین دلیل ، نوشیدن آن حرام است . اولین كسی كه به وجود ماده ای در خمر پی برد كه سریع التبخیر است و بصیزت را ار انسان دور می كند ، جابرین حیان ، در قرن دوم هجری بود .

اثرات مضر نوشیدن مشروبات الكلی

1-عقل ، عالی ترین موهبت الهی به انسان است و اندیشه ، امتیاز انسان به سایر حیوانات است . هنگامی كه شراب انسان را مست می كند ، عقل را زایل می سازد ، او را از حوزه انسانیت خارج می سازد و به یك حیوان تبدیل می كند .

2- اگر دولت ها ضمانت كنند كه درب نیمی از میخانه ها را ببندند ، می توان ضمانت كرد ، دیگر به نیمی از بیمارستان ها و تیمارستان ها نیاز نداریم .

3- مانع یاد خدا و نماز است .

4- در شخص الكلی عاطفه خانوادگی و محبت نسبت به زن و فرزند ضعیف می شود . الكل با سرعت شگفت انگیزی از طریق بافت های مخاطی دهان و ریه و معده جذب و وارد خون می شود .

پس از ورود الكل به معده ، با توجه به نسبت آب مجود در آن ، در تمام بافت های بدن توزیع می شود . اگر زن باردار مقداری مشروب الكلی مصرف كند ، مقداری از الكل به جنینش می رسد و تقریبا روی مغز اثر می گذارد .

5 تا 10 درصد الكل مصرف شده بدون هیچ گونه تبدیلی به وسیله كلیه و ریه دفع و بقیه در معرض اكسیده شدن در كبد قرارز می گیرد و به گاز دی اكسید كربن (C02) و آب و انرژی تبدیل می شود . میزان واحد كالری به دست آمده از یك گرم الكل 7 كالری است كه باعث بی میلی به غذا می شود . در نتیجه شخص دچار كمبود مواد غذایی در بدن می شود . مصرف زیاد الكل یا در واقع مشروبات الكلی ، باعث گیجی و مستی می شود و عضوی كه بیش از همه تأثیر می پذیرد ، مغز است و قدرت عكس العمل مغز به شدت كاهش می یابد . در چنین شرایطی ، انسان در معرض خطراتی همچون : تصادف ، سقوط ، اغما و مرگ در اثر تنگی نفس قرار می گیرد .

اثرات مضر نوشیدن مشروبات الكلی از نظر پزشكی عبارتند از :

       1.   ابتلا به بیماری های عصبی ، گوارشی ، قلبی ، خونی و روانی ، به دلیل اعتیاد به الكل .

       2.    اختلال در كار تعدادی از اعصاب كه باعث ضعف عضلات ، لرزش اندام ها و درد در ناحیه دست و پا می شود .

      3.   اختلال در یك عصب كه با توج به نوع عصب ممكن است به صورت فلج عصب صورت یا چشم باشد .

       4.    التهاب مری ، استفراغ شدید خونی و سرطان مری .

        5.    التهاب حاد و مزمن معده ، زخم معده و سرطان معده . 90 درصد مبتلایان به  سرطان معده از معتادان به مشروبات الكلی هستند .

        6. كاهش نارسایی های فراوان مربوط به كبد و لوزالمعده .

        7. كاهش پروتئین در بدن .

        8.  ضعف ماهیچه های قلب . مصرف مشروبات الكلی باعث چاقی و افزایش چربی خون می شود .

        9.  كاهش آهن خون ، اسید كولیك ، و ویتامین * در خون .

    10   .  كاهش گلبول های قرمز خون و در نتیجه ، زرد شدن پوست بدن .

      11  .  هذیان گویی ، رعشه و هیجان زدگی .

   12  .  ابتدا به جنون كورساكوف كه عبارت است از ضعف ذاكره ، هذیان گویی ، التهاب پایانه عصبی و از بین رفتن قدرت تشخیص و شناخت .

  13   .     اختلال در فعالیت های مغزی ، ناتوانی دركنترل عواطف و از دست دادن قدرت تفكر .

جلوگیری از نوشیدن شراب و حكم به پلید بودن آن ، یكی از معجزات علمی قران كریم است ، چرا كه در شرایطی این احكام صادر شد كه بشریت با علاقه و اشتها به شراب خواری روی آورده بود و از ضررهای بهداشتی آن اطلاع چندانی نداشت . در حقیقت ، این ممنوعیت یكی از خدمات دین اسلام به بشریت بوده است . امروزه علوم پزشكی ضررهای بی شماری را برای نوشیدن مشروبات الكلی مطرح كرده اند كه در جایگاه خود بایست بررسی شوند .





طبقه بندی: قرآن و پزشکی،
.: Weblog Themes By Pichak :.


تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک

قالب وبلاگ

قالب وبلاگ

قالب بلاگفا

قالب وبلاگ

قالب وبلاگ

چت

اخلاق اسلامی

قالب بلاگ اسکای

قالب وبلاگ

download

فروشگاه اینترنتی ایران آرنا

ساخت وبلاگ در میهن بلاگ

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | اخبار کامپیوتر، فناوری اطلاعات و سلامتی مجله علم و فن | ساخت وبلاگ صوتی صدالاگ | سوال و جواب و پاسخ | رسانه فروردین، تبلیغات اینترنتی، رپرتاژ، بنر، سئو